Kontakt Hemsida: Andreas granberg
Danskurs polska med Ami Petersson Dregelid
JANUARIDANSEN 2019

Plats: Kulturhuset Spira, Jönköping Lokal: Caféscenen
Tid: 19 januari 13.00-17.00
Pris: 395kr

Den här kursen vänder sig både till dig som är ovan att dansa och till dig som är van att dansa. Det blir en eftermiddag med fokus på samspelet med musiken och med den du dansar med. Vi kommer bl a att jobba med balans, teknik, snurr, sväng, hitta flöde, energi och kraft. Allt för att hitta ett funktionellt, avspänt, musikaliskt sätt att dansa. Jonas Hjalmarsson och Fredrik Lundberg turas om att spela på kursen.

Ami Petersson Dregelid är dansare och pedagog med lång erfarenhet av undervisning på alla nivåer. Hon jobbar bl a på Eric Sahlströminstitutet i Tobo, Kungl. Musikhögskolan och Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. För Ami är samspelet med musiken och danspartnern det centrala och hon har under många år undersökt och utvecklat metoder att förmedla det när hon undervisar

Anmälan....

Spelkurs med Jonas Hjalmarsson och Fredrik Lundberg
JANUARIDANSEN 2019

Plats: Kulturhuset Spira, Jönköping Lokal:
Loftet
Tid: 19 januari 13.00-17.00
Pris: 395kr

En låtkurs där du får träffa både Jonas och Fredrik under en eftermiddag. "Vi brukar komma in på exempelvis sväng, driv, frasering och ornamentik, med utgångspunkt i de låtar vi lär ut"

Jonas Hjalmarsson (Jalle): Hans musikaliska hemmaplan ligger geografiskt i norra Dalarna. Några musikaliska förebilder: Gössa Anders Andersson (Orsa), Gunnar Orre (Älvdalen), Päkkos Gustaf (Bingsjö) och Spak Erik ((Särna). Bred erfarenhet att undervisa, framförallt vuxna, från nybörjare till avancerad nivå.

Fredrik Lundberg: Med musikaliska rötter i Värmland och gränstrakterna mot Norge. Han är en eftertraktad spelman med välkänt danssväng. Fredrik undervisar på heltid,främst inom Musikskolan i Arvika men också tex på Malungs Folkhögskola och på helgkurser både i Sverige och utomlands.

Anmälan.....

Lyssna på Jonas & Fredrik på www.jonashjalmarsson.com