Ahlberg, Ek & Roswall med Ulrika Bodén med Ulrika Bodén + Uruk Trio + Nozaik

428 428 people viewed this event.

Den 8 Mars bjudet Bilda och Vätterfolk in till Folkfest på Sofiehof Underjord med 3 fantastiska akter! Detta vill man inte missa:*

AER Med Ulrika Bodén:

Under 2023 arbetar AER och Ulrika Bodén tillsammans fram en ny repertoar med både sånger och låtar. Resultatet kommer att höras på en gemensam skiva med planerat släpp under 2024.

Med sitt uttrycksfulla sångsätt och en röst som är både kraftfull och skir räknas Ulrika Bodén som en av de främsta folksångerskorna i Sverige. Hon är aktuell med prisade albumet ”Te berga blå”, en kärleksfull hyllning till vallmusiken och dess traditionsbärare –kvinnorna. Den lyxiga festival- och konsertsättningen för denna repertoar är favoritmusikerna i trion Ahlberg, Ek & Roswall som också medverkar på skivan.

Med sitt bländande samspel och fantasifulla arrangemang har Ahlberg, Ek & Roswall etablerat sig som en av de mest spännande akterna på den svenska folkmusikscenen. Deras musik har influenser av både pop och barock, en stor klanglig bredd och ett alldeles oemotståndligt sväng. Trion utnämndes till Årets Grupp på Folk och Världsmusikgalan 2016 och är aktuella med sin fjärde skiva, ”Till dans”.

Tillsammans ger Ulrika Bodén och Ahlberg, Ek & Roswall en energifylld konsert med vackra sånger, intensiva låtar och kraftfulla lockrop.

Ulrika Bodén: sång, dulcimer, härjedalspipa Emma Ahlberg: femsträngad fiol Daniel Ek: harpgitarr Niklas Roswall: moraharpa, nyckelharpa

Uruk Trio:

Uruk trio mixar oriental jazz bland världsmusik och består av tre professionella musiker Uruk trio skriver eget musik och försöka bygga en bro mellan olika kulturer och deras musik.

Albin Bryntesson: Gitarr Nenos Yousef: Oud Olle Sundling: saxophone

Nozaik

Nozaik, är en musikaliskt kvartett baserad i Jönköping, Sverige. Denna mångsidiga ensemble blandar gitarr, bas, kanun och trummor för att skapa en hypnotiserande fusion av världsmusik. Från kanunens förtrollande melodier till trummornas rytmiska hjärtslag bjuder Nozaik in dig på en kort men oförglömlig musikalisk resa som överskrider gränser. Upptäck skönheten i globala ljud när denna dynamiska kvartett förenar kulturer genom sin harmoniska utforskning.

Aya: Kanun, Vocal Mehtap: Bass, Vocal Mustafa: Guitar Ugur: Drums

Framträdanden av AER med Ulrika BodénUruk TrioNozaik

Samarbete med Sofiehof Underjord och Studieförbundet Bilda Sydöst

To register for this event please visit the following URL: https://secure.tickster.com/sv/48avf8jakucagfg/products →

 

Date And Time

2024-03-08 @ 20:00

Share With Friends