Februaridansen

27 27 people viewed this event.

För tredje året i rad bjuder Vätterfolk in till Februaridansen! I år blir det småländskt sväng när vi gästas av Pelle Björnlert och Anders Löfberg.

Kvällen inleds med en konsert som övergår i danskväll så putsa dansskorna och kom till Spira!

Pelle Björnlert från Vråka i nordöstra Småland spelar företrädesvis musik som har sina rötter i den småländska och östgötska folkmusiktraditionen. För sitt spel har han tilldelats zornmärket i guld. Han spelar bland annat i grupperna Silfver, Björnlert-HedinPekkari och som duo med Johan Hedin. Pelle skapade sig tidigt ett namn i kraft av ett personligt spelsätt med en smittande dansrytm och har länge varit en förebild för många
spelmän från södra Sverige.

En av dessa är Anders Löfberg som sedan barnsben växt upp i traditionen och tagit stor inspiration av så väl Pelle som sin far, spelmannen Bengt Löfberg. Anders är utbildad på Kungl. Musikhögskolan, är riksspelman och är aktiv i en rad olika band och projekt. Han spelar fiol och cello i bland annat trion Nordic och norska Majorstuen.

Här möts dessa två musikanter i en lekfull och intim konsert innehållande både solo och duospel på fioler och cello.

Inte nog med konsert och danskväll, under dagen finns möjlighet att antingen gå en spelkurs för Anders och Pelle eller en längre kurs i slängpolska på fläck tillsammans med Anna Öberg!

Mer info om kurserna kommer senare.

Kursen med Anna finns som separat event.

To register for this event please visit the following URL: http://Biljettköp inte öppen ännu →

 

Date And Time

2022-02-26
 

Location

Share With Friends