Södling sessions

510 510 people viewed this event.

I Södling Sessions möts tre av Sveriges mest namnkunniga folkmusiker – i en ovanlig instrumentkombination – när de närmar sig den säregne småländske folkmusikupptecknaren Carl-Erik Södling.

Trion Ulrika Gunnarsson, Anna Lindblad och Tina Quartey använder röst, fiol och slagverk i konserten, där de tolkar Södlings samling; vackra visor, svängiga låtar, spännande ballader och kvicka polskor i en ny musikalisk skrud.

Ny skiva kommer sommaren 2022!

MEDVERKANDE

Ulrika Gunnarsson

Ulrika är folksångerska med en stor småländsk repertoar som bas men som också har specialiserat sig på trall. Hon var under många år med i den anrika gruppen Sågskära och spelar även med Jonas Åkerlund. Ulrika är också en uppskattad pedagog som undervisat på flera folk- och musikhögskolor i Sverige och utomlands.

Tina Quartey

Tina är pionjären som fört in brasilianskt och kubanskt slagverk och översatt det till svensk folkmusik bl. a. i grupper som Filarfolket och Groupa. Hon samarbetar också med musiker som Mats Edén, Mari Boine, Lena Willemark och Ale Möller. 2018 debuterade hon som poet med diktsamlingen »I Took A Quantum Leap Of Faith And Fell«.

Anna Lindblad

Anna Lindblad spelar fiol och växte upp med den traditionella musiken i framför allt Västergötland. Även irländskt, old-time och cajun har inspirerat och bidragit till hennes säregna stil med stort fokus på ton och sväng. Hon turnerar flitigt med band så som Lyy, Fru Skagerrak, Folk All-in Band och hennes egen trio Anna Lindblad Trio, samt undervisar och komponerar inom genren.

Lyssna och se:

https://www.youtube.com/watch?v=qZCi-Q0tnoQ(Extern länk)

https://www.youtube.com/watch?v=yVt_cUwhwdE(Extern länk)

Lyssna:

https://soundcloud.com/user-1651485(Extern länk)

To register for this event please visit the following URL: https://secure.tickster.com/sv/gk3nwwg9vbnbjj8/selectproductgroup →

 

Date And Time

2022-10-22 @ 19:00
 

Location

Share With Friends